Front page
Comics informations
About project
Authors and works
Previous Issues
Activities
About us
Contact with us
Links
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics

Visitors

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday96
mod_vvisit_counterThis week756
mod_vvisit_counterThis month2139
mod_vvisit_counterAll days327882

Online (20 minutes ago): 4
Today: Dec 16, 2017
 
Досегашни изданија PDF Print E-mail
There are no translations available.

alt

Насловна страна: Баш Челик - Бранислав Бане Керац
02 Драгон Ласт - Даниел Атанасов
04 Салон на стрип Велес 2007 - текст: Ване Трајков
07 Два Милиона - Лазар Јовановиќ
08 Bad Luck - Дарко Богданов
09 That's the was it was in the old west - Игор Јовчевски
15 За шаку живота - Марко Стојановиќ/Денис Дупановиќ
19 Sense and Sensibilits - Марко Стојановиќ/Милорад Мицановиц Маза
21 Андјео на маркалама - Фарук Сехиќ/Мирослав Супчевиќ Мими
26 Тајна белоградске несанице - Дејана Скипина
30 И птиците неа ја сакаа - Никола Темков
36 Мис Стон - Зоран Танев
46-60 Драгон Ласт - Даниел Атанасов

alt

Насловна страна: цртеж: Игор Јовчевски/колор: Тони Анастасовски
04 Македонски стрип списанија - текст: Ване Трајков
11 Валорнијан - Ивица Сретеновиќ
33 Пирати - Дејан Ковачевиќ
37 Илустрација - Здравко Гиров
38 Јунаци - Милош Зејак
39 Неранимајко - Никола Темков
42 Војна - Никола Темков
43 Илустрации - Михајло Димитриевски THE MICHO
45 Destiny - Игор Јовчевски
47 Конкурс за стрип
50 Боровинка - Дарко Мацан
59 Илустрација - Драган Булајиќ
Илустрација на последна страна: Драган Булајиќ
Насловна страна: цртеж: Игор Јовчевски/колор: Тони Анастасовски
03 4-ти Салон на Стрип Велес 2007 - текст: Ване Трајков
05 Легенда за неповиканиот херој - Милорад Вицановиќ Маза
07 Вистинска приказна - Мијат Мијатовиќ
10 Парадокс - Томислав Шкрљац
13 Лице - Лазар Јовановиќ
14 Кралот Мајмун - А.Јаковлјевиќ/И.Сретеновиќ
21 Грешка - Оливер Цветковски
23 Ретростатистика на "Стрип Арт" - текст: Ване Трајков
30 Суперхерој - Давор Драмиќанин
31 Лов - Дејан Ковачевиќ
36 Бојно поле - Никола Темков
40 Drawing hand (Манга) - Никола Темков
41 Нантан: Волшебници - Б. Савиќ
51 Плукање - Дарко Мацан
Илустрација на последна страна: Саша Арсениќalt Насловна страна: цртеж: Игор Јовчевски/колор: Тони Анастасовски
04-06 Потрага по вечниот цвет - Јовчевски/Драмиќанин/Цветановски
07-09 Огненото дете - Димитриј Михајловски
10-13 Крале Марко - Моника Спасиќ
14-17 Трик - Никола Темков
18-19 Македон/Неурон - Драган Булајиќ
20 Ноч скупља од века - Симон Вучковиќ
21-22 Јунак Детич - Милош Зејак
23-25 Овај дан - Тихомир Целановиќ
26-28 Јунаци... - Тихомир Тикулин-Тицо
29-30 На муци се познају јунаци - Крешимир Цертиќ-Миш
31-33 Триптих Народни Херој - Андреј Узелац-Узи
34-37 Дјуне - Маја Дувњак
38-41 Јунаци - Влада Алексиќ/Марко Стојановиќ
42-44 Супер Милорад - Надица Лукиц/ Марко Стојановиќ
45-47 Мука - Срдјан Николиќ-Пека/Марко Стојановиќ
48-50 Смрт Кралјевича Марка - Марко Стојановиќ
51-54 Трагос - Здравко Гиров
55-58 Смисао Живота - Озрен Миждало
Илустрација на последна страна: Владимир Алексиќ

alt

Насловна страна: цртеж: Саша Арсениќ

  Потрага по смртта - автор: Драган Босниќ
  Потрага - автор: Ивица Сретеновиќ
  Итар Пејо: Момок кај попот - автор: Диме Иванов - Димано
  Сомнамбул - автор: Дарко Богданов
  Ѓаволот од Џерси - автор: Никола Темков
  Илустрација на последна страна: Никола Темков
alt

Насловна страна: цртеж: Игор Јовчевски / колор: Давор Драмиќанин

 Ш'о било - автор : Саша Арсениќ
 Мартина Месец: Бакнежот долг 10000 години - текст: Дарко Мацан / цртеж: Горан Суџука
 Топ 20 филмски стрипови - автор на текстот: Давор Драмиќанин
 Бад Луцк - автор: Игор Јовчевски
 Опстанок - автор: Никола Темков
 Екстремни спортови - автор: Томаж Лаврич
 Итар Пејо: Сон - автор: Диме Иванов - Димано
 Стража (по расказот на А.М. Пешков) - автор: Драган Босниќ
 Носферату: Симфонија на ужасот - автор: Дарко Пајчин
 Алдагон - текст: Саша Арсениќ / цртеж: Саша Арсениќ и Дарко Пајчин
 Илустрација на последна страна: Даниел Атанасов

alt

Насловна страна: Даниел Атанасов
02 и 59 Зогар - Тицо / Мацан
04 Ангулем 2006 / Никола Темков
07 Мартина Месец - Мацан / Суџука
12 Под мразот - Ѓјорѓиевски / Михајловски
16 Семејни приказни - З. Смилјанич
40 Ајдучка чешма - Подгорец / Танев
50 Човекот наречен Хирата - Јаковлјевиќ / Сретеновиќ
58 Фист кометик - Тицо./ Кукичalt

Насловна страна:Здравко Гиров / Давор Драмиќанин
03 Распарувач - Мацан / Биуковиќ
10 Тие доаѓаат - Игор Кордеј
16 Батлерот Алберт - Мацан / Суџука
24 Да заиграме - Далибор Талајќ
27 Краток стрип - Дарко Мацан
31 Победници-Поразени - Давор Драмиќанин / Игор Јовчевски
35 Фист козметик - Кукиќ / Тицо
38 Почетокот - Драмиќанин / Гиров
46 Ајдучка чешма - Подгорец / Танев
64 Илустрација - Здравко Гиров / Давор Драмиќанин


alt

Насловна страна: Игор Јовчевски и Давор Драмиќанин
03 Јован Фалца текст: Давор Драмиќанон цртеж: Игор Јовчевски
09 Space race текст: Давор Драмиќанин цртеж: Никола Николовски
13 Уште еден лош ден автор: Игор Јовчевски
15 Верба текст и цртеж: Давор Драмиќанин + Здравко Гиров + туш: Игор Јовчевски
17 Ајдучка чешма според романот на Видое Подгорец цртеж: Зоран Танев
33 Волчји сој автор: Владимир Весовиќ
43 Еден час на дивиот запад автор: Јован Укропина
44 Тајна автор: Марко Стојановиć
50 Случајот Доминик Кејлович автор: Милош Славковиќ
54 Бунар автор: Тони Фејзула
61 Brothers in arms автор: Б.Трошиќ, М.Милутиновиќ-Брада
62 Crossroad автор: Дарко Пајчин
64 Последна страна: Давор Драмиќанин и Здравко Гиров

alt

 


alt     alt

 alt     alt

alt     alt

alt     alt

alt     alt

alt     alt

    

    

  

SUPPORTED BY

PREVIOUS ISSUES

Authors

Forum